LAILAHAILLAHUWAASYHADUANNAMUHAMMADURRASULLAH "SESUNGGUHNYA,AKU NAIK SAKSI,TIADA TUHAN SELAIN ALLAH DAN NABI MUHAMMAD ITU PESURUH ALLAH"...ALLAHUAKBAR...ISLAM AGAMAKU..SOLEHAH IMPIANKU...SUAMI SOLEH DAMBAANKU..AMINNNNNNN...


Friday, March 25, 2011

stupid guy again

huh...what a joke a man and a woman nowadays always trying to play around..omj..come on la boys and girls grow up a lil bit and ur mature selfliness will appear..be professional while looking forward for ur future if u eagerly wanna find ur opposite partner as ur gf/bf..aku ckup pantang la bila laki ckp,dia dh xnk kapel ngn ko sbb berdosa adoii..apa lah bengap sgt laki nih..ko prlu thu der apa mksd kapel yg berdosa...mmg kapel itu berdosa...tp pd pndpt aku klu ko xnk kapel..sudah la..jgn la wat prjanjian dgn ank dara org yg ko akn kawen ngn dia sehidup semati konon...porah tambi..lps ko klesh ngn dia...pegi kapel ngn minah lain lak..lagi trok,pmpuan tuh kristian..amboi2...haramnye la bg ko eak ..ecece...nk muntah aku tgk...gnilah mnusia yg xprnh sedar,mana intan mn kaca..ko thu x,aku prnh buat org mccm nih...n at last,aku yg mrana sbb tngglkan dia..tp aku thu,bnda nih ada hikmah and mebi bkn jdoh aku..aku trima..lps aku tngglkan dia...xsudah2 aku nangis...sbb aku rsa bersalah sgt2 dkt dia..mlut ckp lain,hati kata lain...see,now,aku rsa lebih tnang bila dh xde psgn..knape??sbb psgn aku ialah Allah...kecintaan aku kpd Allah..aku prcaya Allah xkan menganiaya hmbanya tp dia sdang menguji..dia nk bg aku rsa pahit mans kehidupan bercintan sskarang..br aku thu pahit nk mmpus bila bercinta..kna jd hipokrit la...euww....aku skit aty sgt2 bila ko buat besty aku mcm tuh mcm xde prasaan...amboi2..kapel dkt 3 thun...pstu,siap dtg umah dia lg nk mrisik..last2,ko yg trik dri..sbb alsn bodoh kau tuh...then,tup2,aku tgk fb,dh ada psgn bru plak..hamboi2 nih yg aku pntang nih...nk ckp mmber aku bodoh,x la plak???yg psti,ko nih mmg sengal...dh ada awek,tp main dgn yg lain..last2,yg intan ko tinggl and ko akn dpt kaca...ko ingt,ko kapel ngn dak tuh,bleh ubah agama dia ke wei,ingt taw,bkn mudah utk mngubah agama seseorang...mreka pegang jnji mreka pada bible..mereka sujud pd tuhan isa and mereka lebih thu isi al-quran berbanding kita...ko ingt klu ko bakl kawen dgn dia tnpa asas islam yg kukuh untk mmbimbing dia,dia akn taat???xpe la..aku thu...mebi niat ko nk kwn ngn dia sbb ko nk ajk satu lg saudara br..xpe...jgnlah sbb dia lawa,chomel and etc...ko kna ingt,klu luar jer cntik,dlm mcm hampeh...xpyh susah2 la nk kapel yer...anyway,kapel yg halal bg aku adalah kapel yg dilakukan slps prkahwinan...itulah bru jannatul alamin...geli geleman aku tgk psgn2 kapel yg last2,break up tp aku tabik spring pada mn2 kapel2 yg last2,kawen jgk...sbb aku thu,mreka ikhlas...tp ada jgk certain,kawen sbb dh mngndung..nih satu lg,bodoh punyer olang...aku rsa nk bg penampar laju2 jek..cuba korang piki,klu sblum kawen psgn n kita dh trlanjur..xmustahil,dia ataupon kita akn buat bnda yg sama lps kawen dgn org len plak...sbb hati korang tuh itam sgt2...xleh nk cuci guna klorok dh...nih spesies mmg xmkn saman...laki,pompuan sama jek..tu blom lg msuk lg maknyah..adoii apalah nk jd dgn dunia akhir zaman...bila akal dikuasai nafsu...bwk2lah bertobat bkn nk kata aku baik..tp aku cuma bg pndpt..bclah quran byk2...bc tafsir,sesungguhnya,keindahan islam ada kt stu..cintailah Allah dan rasul,ibubapa,brulah belajar mncintai mnusia..tp sebaiknya kekasih kita yg halal...Allah itu maha adil..tp ada sesetengah org nih,kapel sbb maen2 la ,dengki tgk kwn date la..adoii,nih sekor lagi ank setan terhasil...ko ingt syok ke date???porah tambi.syok tuh mmg la...aku pon penah date byk kali..opppss...tp dgn kwn je la nget...tp aku pernah date skali and prasaan xsgtlah best...rsa berdosa...dh la kena hipokrit...klu ngn hubby or wife...nk kentut dpn dia pon xkesah..tp klu dpn psgn,nk sendawa pon kna tnjuk muka nk muntah..geli geleman aku nengoknya...come on la der or sis,carilah gewe yg halal...best woo...itu akk aku ckp la...xprlu demand2 tuk mjlis prkahwinan,bila dh smpai seru...sruh jek org yg ko nk tuh,msuk minang..apa ssh..at least,dtg jmpa mak ayah mntak rstu tuk kwn adlh permulaan yg baik...itulah br psgn yg btol tuk kita.nih idok,u jmpa i dlu la..porah...nk mntah bila ada lelaki yg nmpk sgt nk pmpuan tuh x siyes...nmpk sgt nk memain...adoii...apa la nk jd kan..rmai yg kawen skarang,dh xde dara la...em agk bhaya...klu dia dpt laki yg baik,mmg naya laki dia dpt 2nd hand jek...awk2 comel skalian,jg lah dara mu,kerana kt situ la trletaknya kesucian hati mu...kesungguhanmu mnjg mahkota yg tersimpan..byknye pahala bila mahkota kita yg kita jaga hnye diberikan utk suami yg tercinta..aku nk bg ayat quran,aku x ingt dh surah brape..dh lama x bc tafsir even dh khatam tafsir..tp aku bkn hafizah yg mmpu mengingati..and aku bknlah sorang yg warak..aku pon bkn la jnis style pkai jilbab labuh...sorang yg x ttup aurat sepenuhnya.kdg2 aku plak yg terlebey seksa..hehe...tp itulah mnusia..xprnh lekang dari mlakukan kesilapan..ok lah..dh byk aku bebel...tp ingtlah eak,nk kapel,kapel dlu dgn allah,cintai dia sepenuh haty..

meh beli..murah2